Restauracja SEÑORITAS ma przyjemność ogłosić nowy cykl z szefami kuchni jako gośćmi „3 CHEFS 3 COURSES”. Szef kuchni i właściciel Jeff Unger zaprosi do swojej kuchni dwóch innych Szefów Kuchni, aby wspólnie z nimi ugotować kolację bazującą na określonym składniku lub motywie przewodnim. Jeff organizował już takie spotkanie w przeszłości w swojej restauracji w Bostonie, czy w innych restauracjach gdzie był szefem kuchni. Inspiracją do stworzenia tego eventu była chęć wspólnego gotowania z innymi szefami, aby wspólnie dzielić się pomysłami, pasjami w przyjacielskiej atmosferze jak również chęć dostarczenia gościom niezapomnianych wrażeń poprzez pokazanie różnorodności technik i smaków przez trzech różnych szefów kuchni w oparciu o ten sam motyw przewodni.

Patrząc przez pryzmat swojej wieloletniej pracy w branży gastronomicznej i przyjaźniąc się z wieloma szefami kuchni, Jeff chciał znaleźć sposób, aby choć przez jeden wieczór pracować ze swoimi przyjaciółmi. Koncept „3 CHEFS 3 COURSES”  narodził się w głowie Jeffa z potrzeby wynikającej
z tego, że ze swoimi przyjaciółmi, szefami kuchni, mógł się spotkać tylko jako gość w ich restauracjach lub po pracy na drinku, natomiast nigdy wspólnie w kuchni. Idea „3 CHEFS 3 COURSES” odmieniła tę sytuację.

„3 CHEFS 3 COURES” to również wyjątkowe doświadczenie dla gości. Podczas jednego wieczoru,
w jednym miejscu, można spróbować dań przygotowanych przez 3 różnych szefów kuchni, odkryć różnorodność i spektrum smaków w oparciu o jeden motyw przewodni do którego szefowie gotują swoje dania. W spotkaniu nie chodzi o porównanie dań czy szefów kuchni, ale o dzielenie się pasją
i miłością do gotowania i przedstawienia różnych sposobów interpretacji motywu przewodniego.

Cykl spotkań „3 CHEFS, 3 COURSES” będzie miał miejsce 4 razy w roku, wraz ze zmieniającymi się porami roku, w restauracji SEÑORITAS. Każdy event to inni zaproszeni szefowie kuchni i inny motyw przewodni.

Pierwszy z cyklu eventów 3 CHEFS 3COURSES będzie miał miejsce już we wtorek 28 marca 2017
a zaproszeni goście to Szefowie Kuchni Gianluca Belliniz Tari Bari i Przemysław Bednarz ze Szwalni Smaków. Motyw przewodni to „A Pig’S Life”- Życie Świni. Wraz z nadejściem wiosny wszystko budzi się do życia a cykl życia jest bardziej widoczny niż wcześniej. Szefowie Kuchni poprowadzą Państwa przez „A Pig’s Life – Życie Świni” przygotowując 3 niepowtarzalne dania : Jeff Unger Baby Pig-Prosiak, Gianluca Bellini Wild Boar – Dziki Dzik, Przemysław Bednarz AdultPig – Dojrzała Świnia.

Udział w wydarzeniu będzie możliwy tylko i wyłącznie za okazaniem wcześniej kupionego biletu, dostępnego tylko w restauracji SEÑORITAS, a ilość miejsc jest ograniczona. Zakup biletów jest możliwy najpóźniej do niedzieli 26 marca 2017, chyba że wcześniej zostaną wyprzedane . Czas trwania kolacji to max 2 godziny a dostępne godziny 17.45 i 20.15, wybierane podczas zakupu biletu. Kolacja degustacyjna będzie podawana dla wszystkich gości w tym samym czasie. Menu jest z góry ustalone
i składa się z 5 pozycji, AmuseBouche, 3 średniej wielkości dań przygotowanych przez 3 szefów kuchni i deseru.Cena Tasting Menu to 100 zł od osoby i nie obejmuje zamawianych napojów czy alkoholi. Nie ma również możliwości wprowadzania modyfikacji do menu. Do menu przygotujemy również sugerowany pairing alkoholi jako dodatkową opcję. W tym dniu obowiązuje tylko Menu z 3 CHEFS 3 COURSES.

Szefowie Kuchni już nie mogą się doczekać wspólnego gotowania i wyzwań przed nimi stojących a my mamy nadzieję, że Państwo, nasi Goście, będziecie równie dobrze się bawić tego wieczoru jak my.